Skip to main content

Golfbilar

Efter ytterligare regn under natten så kommer vi inte tillåta golfbilar på våra banor fram till måndag den 13 maj. 
Vår förhoppning är att öppna upp för fullt med bilar från tisdag den 14 maj. Om nu prognosen stämmer, vilket vi håller tummarna för. 
Dock är det tillåtet att framföra bil med försiktiget om man har läkarintyg.  
Nu hoppas vi på mindre nederbörd om mer sol. 

Golfbilar

Banorna börjar att torka upp efter snö och regn. Från i morgon onsdag 24 april är det tillåtet att köra golfbil på samtliga banor. 
OBS! Vi har för tillfället endast ett fåtal bilar för uthyrning. 

I morgon kl. 9.00 23 april

Då öppnar vi banorna igen kl. 9.00! 
Tänk på att banorna är stängda vid frost. Inom om frosten meddelas i Landeryds appen samt här. 

Uppdatering snö fredag 19 april

Efter ytterligare snö under natten och förväntad kall temperatur så kommer vi hålla samtliga banor stängda även lördag, söndag och måndag. Nytt beslut tar vi under måndag eftermiddag. 
Mycket tråkigt så klart men dessvärre inget vi kan råda över. 
Banorna är för blöta för att kunna spela golf på. 
Nu håller vi tummarna för att detta aprilväder snart är över,

Mvh Teamet på banan

Återöppning

Snön är borta på våra banor. Men efter gårdagens regn på förmiddagen och den stora snötsmältningen så är våra banor mycket blöta tyvärr. Vi kommer hålla Vesteryb Links och Classic stängda idag måndag 8 april, men öppnar i morgon kl. 7.00 

Masters öppnar vi fredagen den 12 april, kl. 7.00.  Golfbilsförbud gäller tillsvidare. 
Mvh Banteamet

kopia av mall instagram 16

Banstatus

Vesterby Links och Classic kommer inte att kunna öppna i helgen tyvärr. Det ligger för mycket snö som ska smälta och prognosen säger mera nederbörd i form av regn. 
Banorna är för tillfället alldeles för blöta. 
Nytt beslut kommer vi att ta måndag morgon och meddela i Landerdysappen samt här kl. 8.00!
Trevlig helg önskar vi på Landeryd.

I huvudet på en greenkeaper

Hur tänker vi kring en återöppning av banorna?

Det vi använder oss av är prognoserna från våra stora väderbolag inget annat.
Som det ser ut i dagsläget så kommer torsdagen bli riktigt kall och det väntas mera snö/ regn under fredagen och lördag morgon ca 15mm.
Sen vänder vädret igen vilket är mycket trevligt👌👌och helgen ser riktigt fin ut.

Det som måste ske då är ju att all snö givetvis måste tina bort och det kommer rimligtvis gå fort.
Men efter en extremt regnig höst och mycket snö under vintermånaderna så är våra lerjordar mättade och kan inte svälja så mycket nederbörd.
Därför är vår prognos och gissning att vi inte kommer kunna öppna någon bana den kommande helgen utan vi siktar i dagsläget på öppning på måndag.

Nya beslut kommer vi att ta under fredag/lördag och detta kommer vi att kommunicera ut i vår app och hemsidan.

Vi tycker givetvis att detta var extremt olyckligt😒 men inget vi kan göra något åt.

Mvh banteamet på Landeryd

Snö

Efter en bra påsk med mycket spel på både Classic och Vesterby Links så kommer nu ett rejält bakslag. Vi kommer stänga våra banor tillsvidare. All information angående öppning kommer att ske här i appan samt på hemsidan. 
Mvh Bangänget

Tips inför säsongstart - Laga nedslagsmärken

Ett nedslagsmärke som inte lagas - läker inte, utan det kan vara kvar flera veckor beroende på när banpersonalen luftar och/ eller sanddressar nästa gång. Först då blir ytan jämn, men för fläcken med döende gräs som sedan blir en bar fläck kan det ta ytterligare några veckor innan den växer igen. Om man lagar sitt nedslagsmärke ordentligt läker det inom några timmar och puttytan är reparerad i samma sekund som du lagat det. Det är en golfspelares plikt att åter[1]ställa puttytan efter sig av hänsyn till övriga spelare och vård av banan, som kostar mycket att sköta.pdflaga_nedslagsmarke.pdf

Röd tee hål 17 Vesterby links

Nu närmar det sig snart säsongsöppning för Landeryds samtliga tre 18 hålsbanor. Det har varit fullt upp med arbetet och förbättringar under året.
Här ser ni att hål 17 röd tee ute på Vestery links har blivit dubbelt så stor. 
rod tee hal 17 vesterby links

 

Vid frost

Nu har vinterspelet på Classic varit igång en tid och banan har varit öppen trots frost på både greener och fairways. Det har varit möjligt på grund av att gräset har invintrat och suger då inte upp vatten till grässtråt. Nu går vi mot varmare väder och då börjar gräset vakna ur vinterdvalan och transporterar upp vatten till cellerna. Det som då händer är att grässtråt bryts av vid tillväxtpunkten när man går på det. Vilket då kan betyda skador som tillexempel fotavtryck med dött gräs på greener och fairways. 

Vinterslingan kommer att vara ständ vid frost. Stängning och öppning kommer att meddelas i  Landeryds appen.

 

Save the date för årets första städdagar

Snart är det dags för årets första städdagar, lördag 13 april Masters, Vesterby Links och söndag 14 april Classic.

Samling kl. 9.00 och vi beräknas avsluta ca 13.00.

Mer information kommer när det närmar sig.  
Läs mer i vår aktivitetskalender

Tee 2 Masters

Utvecklingen av våra banor försätter trots snön.
Gul tee hål 2 på Masters renoveras, tee jämns till och förstoras, bevattning och dränering byts ut.

tee hal 2 masterstee hal 2 masters2

 

Tee 17 Classic

Ett av våra projekt under vintern är tee 17 på Classic som till säsongsstarten kommer att bli ca 80 % större från gul tee, vi har byggt ut den högra sidan med otroligt mycket massor för att detta ska kunna gå att genomföra. Samt att röd tee kommer att riktas om och rätas ut.

Håll utkik på våra sociala medier om mer information om byggnationer på våra banor.

Mvh Banan

421644894 929254408761082 4712332290427537383 n

När snön smälter

Nu när det börjar töa och det blir stora vattensamlingar på våra banor finns det dock vissa partier där fortfarande högar med snö ligger kvar.

Vi hoppas att snön smälter bort innan kylan kommer igen så det inte bildas is för då finns det risk för stora skador på gräset.

Vi fortsätter att arbeta med våra nybyggnationer av utvalda tees och bortskottning av snö för att förbereda inför säsongsöppning för er bästa spelupplevelse.

 

Skidåkning endast tillåtet i hänvisade spår

Under vintertider har vi många glada längdskidåkare på vår bana. Dock så är det endast tillåtet på hänvisade skidspår hos oss. Det är förbjudet att åka på Rangen, då vi har träning året om.
Följ skyltar där det står, Skidspår ( vid parkeringen)
skidspar 2

 

Uppdatering vinteröppen bana

God fortsättning på det nya året. Som ni säkert förstår har Classic inte öppnat ännu då banan är snötäckt. Vi återkommer i appen och på hemsidan när det blir aktuellt att öppna för goflspel.
Under tiden finns det möjlighet till tränig i vår Trackman Range på Bogestad, Landeryd och i vår inomhushall i Hjulsbro. Välkomna!

Vinterspel på Classic 1 januari 2024

Efter god erfarenhet från vinterspelet på Vårdsberg sedan år 2018 tillsammans med vår genomförda riskanalys under hösten kommer vi nu hålla Classic öppet på prov.
Detta gör vi för att möta efterfrågan från våra medlemmar och därmed skapa möjligheter för året runtspel!
Hål 1-9 och hål 18 kommer att spelas med ordinarie greener, utslag kommer att ske från matta och eventuellt kommer spel från fairway ske från matta under vissa perioder. ( beroende på om slitaget blir stort) Under perioder av tjällossning, snösmältning eller om banan blir för blöt kommer den att stängas. Löpande information kommer publiceras här och i Landeryds appen. 

Vårdsberg kommer att hålla öppet för vinterspel som vanligt fram till den 31 december. 

 

Öppet på våra banor

VI kommer att stänga Vesterby Links och Classic onsdagen den 1 november. Masters kommer vi att hålla öppet till den 6 e nov ( om vädret tillåter) Vi uppdaterar förändringar i appen. Vårsberg är fortsatt öppet. 

Snö

Idag är banorna stängda på grund av snö. Vi meddelar i appen när snön är borta och banorna är öppna för spel igen. 
Ladda ner appen här. 

sno

Vi öppnar våra banor kl. 9.00 idag

Tack vara solen börjar frosten släppa tagen.

Välkomna!

Frost

Idag har vi minusgrader på våra golfbanor med mycket hård frost. Vi öppnar alla banor kl. 10.00 idag!

frost

Höstens första frost

Nu är höstens första frost här. Banorna är stängda tills frosten har släppt. Vi har fortsätter att meddela i Landerysappen när banorna öppnar igen. Läs mer om vad som häller vid frost i knappen nedan. 

Fortsatt golfbilsförbud under helgen

På grund av väldigt mycket nederbörd under onsdagens och torsdagen så kan vi inte tillåta golfbilar under fredag och hela helgen.
Nytt beslut kommer att tas på måndag morgon.

Golfbilar

Vi fick ca 29 mm regn under gårdagen. Så idag, onsdag 4 oktober gäller golfbilsförbud på samtliga av våra anläggningar. 

Svarta fläckar på green

Vi har börjat att få in silvertrådsmossa på våra greener på Masters och Classic. För att problem inte ska eskalera, då mossan kan sprida sig lätt vid kallare temperaturer när gräset minskar i tillväxt, har vi börjat behandla mossan med järnsulfat, gödning och sand samt stödsådd. Mossan färgas svart av denna åtgärd. Vår förhoppning är att mossan slutar växa och att gräset kan ta över tillslut.

Bollrullen påverkas inte i dagsläget men visuellt ser greenerna fläckiga ut. Detta gäller framför allt hål 1 och 2 på Masters.

Tack för visad förståelse  

mossa2

Banskötsel Vesterby links

I dag hjälpsår vi greenerna på Vesterby. Detta för att öka beståndet av rödsvingel som är vårt ädla gräs. Efteråt dressas greener med sand nätas och vältas. Ett mycket viktigt moment under säsongen för er bästa spelupplevelse. 

Banskötsel Master

Idag måndag, dressas greenerna och foregreens på Masters. Detta görs för att få en jämnare och fastare puttyta på sikt. Bollrullen kan komma att påverkas lite ett par dagar eftersom vi lägger ut lite mer sand än vanligt. 

Golfbilsförbud

Igår kväll den 15:e augusti fick vi ytterligare 23mm regn på kort tid så idag onsdag 16:e augusti råder golfbilsförbud på alla våra banor.

Tack för er förståelse

Status på banorna med denna veckas regn är hittills 44 mm nederbörd. Prioreringarna har varit att blandannat återställa bunkar och reparera grusvägar. Nästa veckas väderprognos ser ljusare ut med både värme och sol. Då hoppas vi att vädret är med oss så kan komma ikapp med klippning av ruff och fairway. 

Fortsatt förbud golfbilar

Torsdag 10 aug är fortsatt förbud med golfbilar på banan pga av ytterligare 20 mm regn under gårdagen. 

Dressing av greenområden

Pågående dressning av greenområdena på Vesterby Links som färdigställs på onsdag.
90 ton sand som dressas ut vilket ger mer motståndskraft mot regn och en fastare och jämnare spelyta.

 

Golfbilar

På grund av väldigt stora regnmängder under natten så måste vi tyvärr införa golfbilsförbud på alla våra banor.
Detta gäller måndag 7:e och tisdag 8:e augusti. Nytt beslut onsdag 9:e augusti.

Dressning av fairway

Idag måndag den 31/7 vertikalskär och dressar vi fairways på Masters. Detta gör vi för att få bort organiskt material och få ner sand i växtbädden. Det gör att vi får en jämnare och fastare yta som är bättre att spela på. Åtgärden kommer att ge lite sand på bollen under veckan så därför gäller lägesförbättring en klubblängd måndag till fredag!

Mvh Banpersonalen 

 

fwdress

Vi gör i ordning

Vägen ner till Vesterbys övningsfält görs iordning och beräknas vara klart i slutet av vecka 30. Iaktta försiktighet under tiden då det lätt kommer att bli lerigt!

Vänligen respektera att det inte är tillåtet att parkera nere vid bommen vid övningsfältet! 

Stolta över vår bana efter veckans stortävling

Vi är supernöjda hur vi presenterade banan som visade sig från sin bästa sida. Bet ifrån och utmanande dom duktiga spelarna under PGA Championship Landeryd Masters.
Läs mer om resultat här. 

Fina banor trots torr mark

Vi kämpar på med den utmanande torkan. I förra veckan var ett gäng banarbeteare på kurs med fokus; Effektiv bevattning. 

Torr mark påverkar även bönderna och dess utfodring av sina djur. I veckan kommer därför bonden Nils där den höga ruffen på en av våra banor blir till djurfoder. Hållbarhet på fler nivåer. 

 

Capillary bunker för ännu högre kvalitet

Capillary bunker är en genomsläpplig betong vars funktion är en barriär mot leran i botten av bunkrarna, vilket gör att sanden inte kontamineras med lera. Detta resulterar till en högra kvalitet under många år. 

 

Succe för hotad svala

 

Vilken härlig artikel kring de första backsvalorna som har hittat till den nya anlagda branten på Vesterby golfbana. Med konstgjorda svalbranter av stenmjöl och efter två månaders arbete har den hotade backsvalan hittat boplatser. 

Läs mer i correns artikel här

artikel backsvalor

Nya bollar på rangen Landeryd

På måndag 27:e mars om vädret är med oss så kommer vi att byta alla bollar 😀

Under tiden vi gör detta så måste vi stänga av rangen.
Rangen avstängd fram till 16.00.

Vi hänvisar sugna spelare till Vesterby/Vårdsberg

rangebollar

Banförbättringar 2023

Här kommer en film på några förändringar vi gjort på banorna under vintern.

Hål 6 och 7 på Masters har gjorts en del förändringar med bunkrar, kullar m.m.

På Vesterby Links har vi byggt nya bunkrar och utökat vattnet på vänstersidan på hål 3 m.m.

Länk till film på förändringarna

Naturvård

I samarbete med Linköpings kommuns naturvårdsgrupp har vi på Vesterby Links byggt nya “hotellrum” med sjöutsikt, för den rödlistade backsvalan (Riparia riparia). Vi hoppas att de första gästerna kommer och besöker oss till våren.

Backsvalebranten ligger på vänster sida om vägen mellan hål 16 och 17.

 

20230317 071554

Banförbättringar vintern 2023

Under vintern planeras följande banförbättringar på Masters och Classic:

På Masters kommer vi att avsluta arbetet med våra teeområden (kantsten, bänkar,
bolltvättar mm) som vi färdigställde på Classic under året.


Hål 6 Masters kommer vi bygga nytt gult, blått och rött tee för att förbättra kvaliteten och
samtidigt skapa en säkrare miljö för golfbanans grannar. Vi bygger också två stycken bunkrar på
vänster sida om fairway, för att skapa en mer strategisk utmaning från tee. Den vänstra greenbunker ersätts med en foregreen för att göra
greenen mer tillgänglig för alla golfare. En ny greenbunker tillkommer bakom green.
Trädet vid greenkant ersätts av foregreen till höger om bunkern eftersom trädets rötter börjar skapa problem för både bunker och green.

Hål 7 Masters ersätts den högra greenbunkern också av en foregreen.
Befintliga bunkrar på hål 6 och 7 får en ny form för att säkerställa att det finns en plan yta i botten av bunkern. I
alla bunkrar på dessa hål installerats en bunkerliner likt den som finns i botten på bunkrarna
på Classic.

Gångvägarna vid tee på hål 3 och 6 på Masters och hål 15 på Classic asfalteras.

 

hal_6_v6-bild.png
Skiss hål 6 Masters.

Banförbättringar Vesterby Links hösten 2022 och våren 2023

Golfbanearkitekten och skaparen av Vesterby links Johan Benestam har börjat att titta över våra bunkrar och kommer att ta fram en plan hur dom ska utformas och skötas framöver.

 Vi kommer under vår konstruktionstid hösten-22 och våren-23 att bygga tre nya bunkrar, renovera tee samt bygga en ny damm på hål 3

Hål 1,3 och 4 får nya fairwaybunkrar. (Ritningarna finns bifogade)

4 st nya tee hål 5
1 nytt tee hål 6 (vit)

Ny damm hål 3 på vänster sida mot green.
Vi kommer att lägga igen en del av dammen i början av hålet för att göra plats för lite kortare slag.

Ritningar för hål 1, 3, 4, 5 och 6

Inom kort kommer vi att även lägga upp information om kommande banförbättringar på både Masters och Classic inför säsongen 2023.

 

bunker vesterby2
Ny bunker hål 1

bunker vesterby3
Ny bunker hål 3

bunker vesterby1
Ny bunker hål 4

// Teamet på våra banor

 

Classic stänger för säsongen 7 nov

Måndag den 7 november stänger Classic för säsongen. Alla övningsområden och puttinggreener förutom greenen vid äventyrsbanan (gamla hål 9 på korthålsbanan) stänger också den 7 november.

Fortsatt öppet:
Skandiamäklarslingan
Vårdsberg
Driving rangen Vesterby
Driving rangen Landeryd

Tömning av bevattningssystemet

Onsdag den 2 november blåser vi bevattningssystemet på våra banor. Detta innebär att det kan komma vatten ur våra spridare under dagen.

I och med detta så stänger vi även toaletter och vattenkranar på banan. Påfyllnad av vatten och toalettbesök hänvisas till omklädningsrummen.

Status öppettider på våra banor

Säsongen börjar sakta lida mot sitt slut och vi har nu beslutat lite datum för stängning av Masters & Vesterby Links.

Mån 24 okt stänger Master för säsongen

Mån 31 okt stänger Vesterby Links för säsongen

Classic är öppen tillsvidare

Skandiamäklarslingan är öppen

Vårdsberg är öppen

Varmt välkomna!

Arbete på banorna i höst

Framöver kommer vi jobba med att förbereda banorna för en så god övervintring som möjligt. Det innebär bland annat att vi kommer att lufta och dressa greener, tee, foregreen och vissa fairway.

Det kommer att vara utslag från matta på några hål, framför allt par 3 hålen.

Tisdag den 18:e oktober kommer vi även att stänga gräsrangen, stora övningsgreenen på Classic och övningsfältet vid korthålsbanan.

Måndagen den 24:e oktober stänger vi Masters för säsongen. Vesterby och Classic håller fortsatt öppet så länge vädret tillåter.

Golfbilsförbud

På grund av den senaste tidens regn och allt kallare temperaturer så är det fr.o.m. Måndag den 17 oktober ej längre tillåtet att använda golfbilar på våra banor. Det gäller resten av säsongen och även för privata bilar.

Kommande projekt Masters & Classic

Vi har tillsammans med banarkitekten Johan Benestam tagit fram ett första utkast på förbättringsåtgärder på Masters och Classic.

skiss half way house

Utgångspunkten har varit att skapa en bättre spelupplevelse på hål 9 och 10 på Masters och att förbättra säkerheten runt hål 8, 9 och 10 på Classic, samt bygga ett halfway house gemensamt för båda banorna. Detta kommer innebära att en ny green och greenområde byggs på hål 16 på Classic, för att få ett bra flöde runt halfway house.

En tidsplan för detta kommer att tas fram under sensommaren/hösten.

I bifogade filer kan du se skisser på projektet
pdflanderyd_golfklubb_konceputell_plan_kiosk_placering__rerouting_norra_hal_9_utkast_2_20220421.pdf
pdflanderyd_golfklubb_konceputell_plan_kiosk_placering__rerouting_norra_hal_10_utkast_2_20220421.pdf
pdflanderyd_golfklubb_konceputell_plan_kiosk_placering__rerouting_norra_hal_11_utkast_2_20220421.pdf
pdflanderyd_golfklubb_konceputell_plan_kiosk_placering__rerouting_sodra_hal_8_utkast_2_20220421.pdf
pdflanderyd_golfklubb_konceputell_plan_kiosk_placering__rerouting_sodra_hal_9_utkast_2_20220421.pdf
pdflanderyd_golfklubb_konceputell_plan_kiosk_placering__rerouting_sodra_hal_16_del_1_av_2_1_1000_utkast_2_20220421.pdf
pdflanderyd_golfklubb_konceputell_plan_kiosk_placering__rerouting_sodra_hal_16_del_2_av_2_1_1000_utkast_2_20220421.pdf

Har du frågor angående projektet kontakta bancheferna

Peter.Isaksson@landeryd.se
Kristoffer.Pantzar@landeryd.se 

Driving Rangen på Landeryd behöver stängas vissa tillfällen denna vecka!

Driving Rangen på Landeryd är nu inne i slutfasen och behöver stängas vissa tillfällen denna vecka!

Denna vecka installeras datasystem och Trackman på rangen.
Vi kommer att behöva stänga av Rangen under vissa tider denna vecka med kort varsel. De som installerar utrustningen behöver vara ute på rangen vissa tillfällen och då kommer det vara ABSOLUT FÖRBJUDET att slå bollar.

Självklart kan du träna närspel på våra andra ytor under tiden eller varför inte besöka Driving Rangen på Vesterby.

Asfaltering

Torsdag 12e maj och fredag 13e maj kommer många av gångvägarna vid våra tee på Classic att asfalteras. Arbetet innebär att framkomligheten kommer att vara begränsad under vissa perioder och utslag kommer att ske från ruffen eller början på fairway på vissa hål.

Öppning av banorna

På skärtorsdagen kl 13:00 öppnar äntligen Vesterby och Norra banan för säsongen och då med nya namn……. mer info om det kommer på torsdag. 

Webbokningen öppnar kl 09:00 på tisdag 12/4. Bokningsbara tider är från kl 09:00 pga risken för frost. Det går bra att spela tidigare om det inte är frost men då bokas tiden på plats. 

Utslag från matta kommer att ske på flera hål för att skydda gräset den första tiden. Lägesförbättring en klubblängd gäller på den finklippta delen av banan. 

Toaletterna vid kioskerna och dricksvattnet kommer att vara i bruk. Toaletterna på hål 4 och 14 på Vesterby är ej i drift ännu, ej heller toaletten på hål 14 Norra banan. 

Golfbilar är ej tillåtna tillsvidare.

Vi ber er behandla våra banor extra varsamt så här års då tillväxten är låg. Laga nedslagsmärken, lägg tillbaka uppslagen torv.

Södra banan är vår förhoppning att öppna fredag 22/4. Greenerna på södra banan har inte kommit igång att växa som de övriga banorna därför behöver den mer värme under en tidför att klara av slitaget. 

Varmt välkomna till en ny säsong!

/Bancheferna

Peter Isaksson

Kristoffer Pantzar

Städdagar 9-10 april är flyttade till 23-24 april!

Städdagarna 9-10 april är flyttade till 23-24 april då vädret påverkar den planerade arbetsinsatsen alltför mycket.
Anmälda städdeltagare är istället välkomna motsvarande städdag 23 eller 24 april.
Samling kl 9 vid Driving Range på Landeryd, eller kl 9 utanför herrgården på Vesterby för anmälda städdeltagare.
Städdagen beräknas avslutas ca kl 13.00
Ta gärna med egen kratta eller räfsa och ha oömma kläder och skor.
Välkomna!

Banstatus April

Vi har under en tid haft som målsättning att öppna våra banor till helgen vecka 14. Men tyvärr har vädret totalt vänt, med kalla nätter och nederbörd i form av snö som väntas.

Vår målsättning och förhoppning är nu att kunna öppna upp till skärtorsdagen vecka 15 så att möjligheten att fira påsk med golfklubbor kan vara möjligt.

Nu håller vi tummarna för lite bättre väder.

Hälsningar

Banteamet

Banstatus Mars

På grund av det kraftiga väderomslaget kommer vi inte öppna någon bana till helgen.

Vår ambition och förhoppning är att kunna öppna någon eller några banor till städhelgen (v14) men det är som vanligt vädret som styr den här tiden på året.

Nu ligger vårt fokus på att färdigställa vinterns projekt och förbereda banorna inför öppning, vi har täckt några greener som har fått skador efter vintern med dukar för att påskynda läkningen av skadorna.

Håll ut snart är det vår!!

/Bancheferna

Peter Isaksson

Kristoffer Pantzar

Arbeten på banorna under vintern

Under vintermånaderna sker en del förbättringsarbeten på våra banor.

På norra och södra banan arbetar vi nu med att skapa en trevligare miljö runt våra utslagsplatser. Vi lägger plattor och byter ut bänkar, bolltvättar och papperskorgar. Flera vägar förbereds för att kunna asfalteras till våren, framför allt på södra banan.

5 st nya tee kommer att byggas på södra banan. Hål 2 får 2st nya gula tee och 1st nytt rött tee, dessa kommer att vara placerade höger om befintliga tee, hålet blir lite längre från gul tee och ungefär samma längd som i dag från röd tee. Detta görs för att skapa en större och jämnare teeyta men också för att skapa en större variation på par 3 hålen på första 9.

Gul och röd tee på hål 12 flyttas också till höger om dagens tee. Det görs framför allt för att skapa bättre förutsättningar för gräset då gul tee inte får så många soltimmar som gräset behöver idag.

På Vesterby bygger vi en ny puttinggreen på baksidan av herrgårdsbyggnaden på ca 550m2. Den är placerad mellan 18e green och herrgården och kan användas för de som vill värma upp inför starten på hål 10. Greenen kommer att öppna för spel under senare delen av 2022.

Vårt intensiva arbete med att förbättra våra utslagsplatser fortsätter, i vinter görs hål 7 gul, 9 gul , 12 gul och 18 blå i ordning.

Samt att vi har torvat av och rätat ut gamla 8 gul, 15 röd och 16 gul på Vesterby.

Utöver detta sker också skogsvård i form av gallring av träd och slyröjning på många platser på våra anläggningar. Ett febrilt arbete pågår också med att serva alla våra maskiner inför säsongstart.

Bancheferna

Peter Isaksson, Kristoffer Pantzar

Måndag den 8 november stänger vi Södra och Vesterby!

Måndag den 8 november stänger vi även Vesterby och Södra Banan för säsongen. Norra banan är stängd sedan tidigare. I och med detta kommer viktiga förberedelser inför vintern att starta för att skapa en så god övervintring som möjligt. Vi kommer också inleda förbättringsarbeten på våra banor bland annat ska flera tees byggas/renoveras, vägar ska asfalteras och en ny puttinggreen ska byggas på Vesterby.
 
Alla övningsområden och puttinggreener stänger också måndag den 8 november. Vesterbys puttnggren är stängd sedan tidigare

Driving rangerna, Skadiamäklareslingan och Vårdsberg är fortsatt öppna.   

Golfbilar

Torsdag den 21 oktober är sista dag som vi erbjuder spel med golfbil.

Banstatus Oktober

Nu är hösten här och många viktiga åtgärder kommer göras på våra banor för att skapa bra spelytor över tid.

Under hösten kommer följande arbeten att genomföras:

V 41.

Kraftig sanddressning av greener och greenområden på Vesterby, detta skapar en torrare, fastare och jämnare spelyta, med mindre organiskt material i ytan.

Utvalda delar av fairway på Landeryd kommer också att dressas kraftigt, detta är ett komplement till den dressning av alla fairways som gjorts under året på norra och södra banan. 

V 42.

På södra banan genomförs en djup vertikalskärning på greenerna samt att torr sand tillförs i spåren efter vertikalskärningen(ca 1 ton per green). Det är en viktig åtgärd för att minska den organiska halten(thatch) i den översta delen av green vilket skapar en torrare och fastare puttyta. 

Det är ett omfattande arbete som påverkar spelet vilket gör att banan delvis är avstängd under arbetets genomförande.

9 hål kommer att vara öppna för spel måndag-torsdag. 

Måndag 18 oktober och tisdag 19 oktober är hål 1-9 stängda på Södra banan, hål 10-18 är öppna.

Onsdag 20 oktober och torsdag 21 oktober är hål 10-18 stängda på Södra banan, hål 1-9 är öppna.

På Vesterby kommer fairway att börja dressas, 400 ton sand ska läggas ut, arbetet beräknas vara färdigt under vecka 43 om vädret inte ställer till problem.

V 43.

Genomförs en djup lufting och kraftig dressning av greenernpå Norra banan. Detta görs för att undvika kompaktering i greenerna och skapa bättre genomströmning av vatten och luft. 

En klubblängds lägesförbättring gäller på den finklippta delen av banan.

Utslag sker från matta på ett antal hål för att spara på tee.

Banorna kommer att vara öppna så läge vädret tillåter, med undantag för 9 hål på södra banan under v 42

Risk för frost

När det är frost är banan alltid stängd, anledningen till detta är att vätskan i plantan är frusen och när man går på den bryts strået av med svarta döda spår som resultat.

Tänk på det ni som bokar tider tidigt på förmiddagen, att är det frost när ni skulle spelat så brinner er tid inne. Vi tillämpar denna princip för att inte hela dagens tider skall påverkas.

Information om när banan öppnar får ni via caddiemaster/reception eller på facebook.

Hoppas på en fin golfhöst.

/Banpersonalen

Nya 10:ans green på Vesterby stänger

Torsdag den 16 september kommer vi att stänga nya 10 ans green för säsongen.

Anledningen till detta är att den börjar bli sliten och kräver en riktigt djupluftning.
Detta moment kommer att störa spelet mycket.

Därför öppnar vi upp den gamla greenen för spel under dom sista månaderna på året.

Med vänliga hälsningar banteamet på Landeryd ⛳

Banstatus 27:e maj

Fredag 28 maj öppnar åter Vesterby, Norra och Södra banan upp för spel som vanligt.

Då vi fått väldigt stora regnmängder under Maj månad ca 140mm så är banorna extremt blöta.

Golfbilar är därför ej tillåtet fredag 28/5, lördag 29/5 och söndag 30/5, det gäller även privata golfbilar. Detta för att inte skada våra banor inför den kommande sommarsäsongen.

På grund av allt regn den senaste tiden är det bara greener och tee som vi har kunnat sköta som planerat, andra ytor som fairway, semiruff, mellanruff och greenområden går inte att klippa på grund av all väta.

Som tur är vänder vädret nu till helgen och det verkar till och med bli lite sommartemperaturer vilket verkligen är välkommet, detta betyder att vi kan återgå till en normal skötsel. Dock kommer det att ta lite tid att komma i fatt med all klippning så vi ber er att ha lite tålamod ett tag framöver så kommer vi snart att kunna presentera banor i hög klass som vi alla vill.

Ingen lägesförbättring i bunkern

Vi har nu tagit bort vår tillfälliga lokala regel med lägesförbättring i bunker på samtliga våra banor (regel 13-4)

Green hål 10 Vesterby

Nu på fredag den 21:e maj öppnar den nya greenen på hål 10 på vesterby. 

Glöm inte att laga nedslagsmärket!

Hjärtligt välkomna!