Skip to main content

Masters är en varierande bana med mästerskaps-längd. Den har stått värd för så väl Nordea Masters som PGA mästerskapen.

Mastersbanan är tre banor i en hed, park och skogsbana som vackert slingrar sig fram längs Kinda Kanal. Masters har en amerikansk touch med smakfullt stensatta dammar, vit marmorkross i bunkrarna och ett vattenfall på hål 7. 

Efter tre hål är du ute på ett hedlandskap som får dig att tro att du är på en skotsk kustbana. Från hål 7 till 13 är det skog, ekdungar och berg som kantar hålen. Sedan är du tillbaka på den böljande heden och avslutningshålen som går i ett öppet parklandskap.

Från backtee håller banan mästerskapsmått och från klubbtee är den ett utmärkt test på ditt handicap. De karaktäristiska vita bunkrarna vaktar ofta precis utanför green. Greenerna är relativt platta men luriga och snabba.

Banguide

Bandetaljer

Typ: Park- och skogsbana
Öppnades: 1990
Arkitekt: Åke Persson
Greengräs: Krypven
Par: 72
Längd: Vit: 6146m | Gul: 5596m | Blå: 5205m | Röd: 4595m | 


Banrekord

Damer:
Nora Sundberg, Blå tee, Teen Tour Elit 64 slag, år 2022

Herrar: 
Kasper K Estrup, Vit tee, Landeryd Masters 59 slag, år 2015

pdfLokala regler Master Banan 2023

Landeryds GK har ett stort antal partners vilka är viktiga för vår verksamhet utifrån flera aspekter. Våra partners har stor spännvidd avseende storlek på företag och antalet anställda men alla är lika viktiga för oss. Vi jobbar kontinuerligt med att få fler företag som är intresserade av vad vi har att erbjuda.

Hålvärdar