Skip to main content

Landeryds Junior- och Elitverksamhet

Med flest antal juniormedlemmar i Sverige har vi som klubb ett stort ansvar när det gäller att ta hand om våra juniorer. Vi har som målsättning att bedriva en verksamhet där alla som vill träna ska få möjlighet till det.

Träningen ska även bedrivas under roliga och kvalitativa former. En stor breddverksamhet är vår grundpelare.

Det är ur denna som vi sedan kan hitta de som vill satsa lite extra på sin golf, de som vill ha den som sin första-idrott. Med utökade träningsmöjligheter för dessa spelare hoppas vi kunna inspirera och utveckla spelarna så pass att de en dag tar klivet upp till nationella och internationella tourer.

Utöver träningsmöjligheter för våra medlemsjuniorer skapar vi även flera tävlingar på klubbnivå. Hit hör vår egen tour; Landeryds Juniortour.


För att lyckas med en stor och bred satsning på såväl träning som tävling för våra juniorer är vi, likt andra idrotter, ständigt beroende av föräldrahjälp. Junior- och Elitkommittén bekostar ledarutbildning för de föräldrar som vill engagera sig som juniortränare. Har man inte möjligheten att ställa upp som juniortränare räcker det med att vara en närvarande och engagerad förälder, som stöttar under träning och tävling.


Spelarpresentationer

Wilmer Ederö

Hej, jag är 19 år gammal och mina huvudtour är Cutter&Buck tour och Teen tour Elit. Jag spelar också golf på college där ni kan följa mig på golfstat.com. Där spelar jag för Florida State University.
Jag spelar med G430 ping träklubbor, bluprint ping järnklubbor, s159 ping wedgar, PLD putter och Prov1x boll.
Mina drömmar för framtiden är att efter college komma ut på Cornfery Tour eller direkt ut på PGA touren och spela de största tävlingarna i världen.

Emma Thorngren

27 år och tävlar mestadels på LET Acess series touren (undertouren till LET). Det går att följ mig på LETAS i LET appen och på www.letaccess.com

Jag kör lite blandat i bagen med Ping järn och wedgear, Titleist i träklubbor och driver och Oddessy putter. Spelar även med titleists proV1 boll.

Min styrka i spelet är min jämnhet i det långa spelet. Mina drömmar och ambitioner är att ta mig upp till LET och etablera mig där.

Markus Mellqvist

Mitt namn är Markus Mellqvist och jag är 21 år gammal. 

Jag gick ut Linköpings Golfgymnasium 2021 och nu kliver jag in i min andra fulla säsong som proffesionell golfspelare. Min huvudtour är Cutter & Buck Tour och resultat därifrån kan man hitta på https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/cutter-and-buck-tour/ 

När jag inte spelar golf så älskar jag att resa, gymma och utöva andra sporter.

Ses på klubben!

Rasmus Rosin

Hej jag är 23 år gammal och min huvudtour är Cutter&BuckTour.

Jag spelar med Wilsons Staff Model CB järnklubbor. Wilson Dynapower träklubbor och Wilsons Staff Model bollar. Min största styrka i spelet är mitt järnspel.

Mina drömmar för framtiden är att ta mig ut på DP World Tour.

Kristoffer Larsson

Tjena Landerydare, jag är 23 år och spelar NCAA division 2 golf i South Carolina, USA.

Min uppsättning i bagen är följande: Taylormade Stealth driver, Taylormade M4 spoon, Taylormade P790 driving iron, Titleist T100 järnklubbor P-4, Titleist SM9 wedgar, Scotty Cameron putter, och spelar Titleist ProV1 boll.

Jag spelar för Limestone University i South Carolina, och det går att följa mina tävlingar här: https://golfstat.com/

Mitt mål är att livnära mig på min golf och spela mot dom bästa spelarna runt om i världen.

Henric Sturehed

Hej jag heter Henric Sturehed och är 33 år gammal. Jag har spelat professionellt de senaste 12 åren.

2018 hade jag fulla spelarrättigheter på DP World tour och det är mitt fortsatta mål att ta mig tillbaka och bli en stabil spelare på högsta nivå. 

I min bag hittar ni enbart Titleistklubbor, CB järn, TSR3 driver TSR2 spoon, TSR3 hybrid. Wedgar Vokey sm9. Putter är Scotty Cameron Circle T. Boll, Pro V1X. Skor och kläder är Footjoy. 

Bästa hälsningar Henric

Malte Lindell

Hej Jag är 20 år och min huvudtour är Cutter&Buck tour www.golf.se/Cutter&BuckTour

Jag spelar med Titleist klubbor och med Titleist Pro V1.

Jag är stark från tee och på green men jag är extra trygg med wedgarna, allt från en full wedge till att rädda svåra situationer runt green. I grunden är jag uppfinningsrik, nyfiken och inte rädd för att misslyckas eller gå min egna väg.

Mitt mål är att fortsätta utvecklas för att nå min högsta nivå och att gå hela vägen.

Lovisa Gunnar

Jag är 23 år och spelar golf vid University of Tulsa

Våra tävlingar går (oftast) att följa här https://results.golfstat.com//eventlist.cfm?type=J

Min främsta styrka i spelet är att jag slår ganska långt.

I min bag
Driver Titleist TS2
Järnklubbor Titleist T100
Wedges Titleist Sm9
Putter Odyssey Eleven Tour Lined CS

Johannes Axell

Hej, mitt namn är Johannes Axell, jag är 25 år gammal och jag spelar just nu på Nordic Golf Leauge, vilket är samlingsnamnet för den svenska proffs-touren Cutter&Buck Tour och den danska Ecco Tour.

Här kan man se hela tävlingsschemat för säsongen samt alla resultat.

I min bag: Träklubbor: Titleist, TSR Driver, 3-wood, 5-wood. Järnklubbor: Wilson, Staff Model CB J3-P. Wedgear: Wilson, Staff Model 58,54,50. Putter: Oddyssey #7. Boll: Wilson, Staff Model

Målet med säsongen 2024 är att ta mig ut på Challenge Tour så att jag därifrån kan fortsätta jobba mig vidare mot mina långsiktiga mål, vilket självklart är att ta mig till värdstoppen och PGA-Touren.

Här kommer vi löpande uppdatera olika tävlingar, händelser som Landerydsspelare ( inom olika nivåer) deltar och utvecklas inom. 

v. 24

Skolavslutningsvecka för juniorerna, men seniorerna tävlar för fullt. Förra veckan var det återigen Jesper Sandborg som presterade bäst med en sjunde plats på Eccotouren i DK. Denna vecka startar Moa Folke på LET i Italien, en 54 håls tävling med start på fredag. 
Emma Thorngren spelar en LETAS tävlinge 54 hål i Tjeckien, som också startar på fredag. 

Herrar

Herrarna är redan igång. Stark start av Johannes Axell. C & B Touren startade redan i onsdags i Greatdays Trophy som spelas på Mälarö GK Skytteholm. Efter en stökig första runda med flera åskavbrott, blev man tvungen att bryta för mörker på onsdagskvällen. Första rundan färdig på torsdagsmorgonen innan man startar andra rundan. Rekordmånga Landeryds herrar till start i denna tävling: Jesper Sandborg, Henric Sturehed, Johannes Axell, Rasmus Rosin, Markus Mellqvist, Wilmer Ederö, Malte Lindell och Philip Arm. 

Johannes är i delad ledning med -5, Henric T15 med -2, Jesper T27 -1 och Malte T40 på par. 

Leaderboard - Golf.se

Kontaktpersoner

Fredrik Wästlund
Ordförande
jek@wastlund.se

Linda Forsberg
Pro och junioransvarig
linda.forsberg@landerydsgolf.se

Petter Ederö
Pro, tävlingsgruppsansvarig och ansvarig för golfgymnasiet
petter.edero@utb.linkoping.se

Niklas Hemmingberg
JSM-lagcoach, elitcoach
niklas@nilsahlgren.se

Lars Vangdal
Lagcoach
lars.vangdal@landeryd.se

Sandra Stein-Lundqvist
Föräldrarrepresentant
sandra.stein@mercuragent.se