Skip to main content

Våra banor

Masters

Masters är en varierande bana med mästerskaps längd. Den har stått värd för så väl Nordea Masters som PGA mästerskapen. På greenerna dominerar krypven och de karaktäristiska vita bunkrarna vaktar ofta precis utanför green. Greenerna är relativt platta men luriga och snabba. Masters är tre banor i en hed, park och skogsbana som vackert slingrar sig fram längs Kinda Kanal. Masters har en amerikansk touch med smakfullt stensatta dammar.

Classic

Det är på Classic som precisionen i spelet kommer till sin rätt. Här finns det inte mycket plats för den som tror att golf är att slå långt. Classic lockar alla golfare som uppskattar precision, spelstrategi, god kvalitet och ronder på 4 h men som inte kräver långa hål. Endast gul och röd tee finns här och banan är par 70. Banan har 4 par 5 hål, 6 par 3 och 8 par 4 hål. Flera greener vaktas av vatten och vackra klipphällar.

Vesterby Links

Vesterby Links erbjuder en unik golfupplevelse tack vare god kondition och linksliknande karaktär. Den självklara banan för golfpaket, konferens och event med övernattning. Här är det inte bara längd som räknas, svårigheterna ligger i greenområdena. Banan är byggd med upphöjda greener och kortklippta stora ondulerade greenområden. Den dominerande grässorten är rödsvingel och greenerna är ofta väldigt hårda, jämna och snabba.

Så här jobbar vi med våra banor under hela året

Det är vi som sköter och utvecklar våra tre banor genom att skapa förutsättningar för bra spelytor, underhålla dem och framför allt skapa bästa spelupplevelse. Målsättningen är tre kvalitetsbanor med helt olika karaktärer, behålla och förstärka det som utmärker respektive bana.Följ oss på Youtube. Här är några av Landeryds uppdatering kring banan, hur vi arbeter och tips för ER bästa spelupplevelse. 

Vinterspel på Classic 1 januari 2024

Från och med 1 januari 2024 kommer vi att öppna upp 10 hål på Classic för vinterspel!

Detta gör vi för att möta efterfrågan från våra medlemmar och erbjuda året runt spel.
Vi har sedan år 2018 erhållit god erfarenehet från Vårdsbergs vinterspel och tillsammans med vår genomförda riskanalys i höstas gör vi nu detta på prov.
Därefter kommer vi att utvärdera hur det har gått för att ta ett slutgiltigt beslut för framtiden. 
Spel:
Hål 1-9 och hål 18  kommer att spelas med ordinarie greener, utslag kommer att ske från matta och ev. kommer spel från fairway ske från matta under vissa perioder. ( beroende på om slitaget blir för stort)

Under perioden av tjällossning, snösmälsning eller om banan blir för blör kommer den att stängas. Löpande information kommer att publiceras här och i Landerysappen. 

Frost 

Nu har vinterspelet på Classic varit igång en tid och banan har varit öppen trots frost på både greener och fairways. Det har varit möjligt på grund av att gräset har invintrat och suger då inte upp vatten till grässtråt. Nu går vi mot varmare väder och då börjar gräset vakna ur vinterdvalan och transporterar upp vatten till cellerna. Det som då händer är att grässtråt bryts av vid tillväxtpunkten när man går på det. Vilket då kan betyda skador som tillexempel fotavtryck med dött gräs på greener och fairways. 

Vinterslingan kommer att vara stängd vid frost. Stängning och öppning kommer att meddelas i  Landeryds appen och under aktuellt/ vad händer på våra banor. 


GEO Certified

Landeryds Golfklubb är mycket stolta över att ha förtjänat sin status som GEO Certified™. Denna prestigefyllda internationella utmärkelse innebär att vi uppfyller omfattande och avancerade hållbarhetskrav och har åtagit oss att kontinuerligt förbättra vår miljöprestanda på områdena landskap & ekosystem, vatten, energi och resurser, produkter och leveranskedjor, miljökvalitet och människor/samhällen.