Skip to main content

Våra banor

Masters

Masters är en varierande bana med mästerskaps längd. Den har stått värd för så väl Nordea Masters som PGA mästerskapen. På greenerna dominerar krypven och de karaktäristiska vita bunkrarna vaktar ofta precis utanför green. Greenerna är relativt platta men luriga och snabba. Masters är tre banor i en hed, park och skogsbana som vackert slingrar sig fram längs Kinda Kanal. Masters har en amerikansk touch med smakfullt stensatta dammar.

Classic

Det är på Classic som precisionen i spelet kommer till sin rätt. Här finns det inte mycket plats för den som tror att golf är att slå långt. Classic lockar alla golfare som uppskattar precision, spelstrategi, god kvalitet och ronder på 4 h men som inte kräver långa hål. Endast gul och röd tee finns här och banan är par 70. Banan har 4 par 5 hål, 6 par 3 och 8 par 4 hål. Flera greener vaktas av vatten och vackra klipphällar.

Vesterby Links

Vesterby Links erbjuder en unik golfupplevelse tack vare god kondition och linksliknande karaktär. Den självklara banan för golfpaket, konferens och event med övernattning. Här är det inte bara längd som räknas, svårigheterna ligger i greenområdena. Banan är byggd med upphöjda greener och kortklippta stora ondulerade greenområden. Den dominerande grässorten är rödsvingel och greenerna är ofta väldigt hårda, jämna och snabba.

Så här jobbar vi med banorna

Det är vi som sköter och utvecklar våra tre banor genom att skapa förutsättningar för bra spelytor, underhålla dem och framför allt skapa bästa spelupplevelse.

Målsättningen är tre kvalitetsbanor med helt olika karaktärer, behålla och förstärka det som utmärker respektive bana.


GEO Certified

Landeryds Golfklubb är mycket stolta över att ha förtjänat sin status som GEO Certified™. Denna prestigefyllda internationella utmärkelse innebär att vi uppfyller omfattande och avancerade hållbarhetskrav och har åtagit oss att kontinuerligt förbättra våra miljöprestanda på områdena landskap & ekosystem, vatten, energi och resurser, produkter och leveranskedjor, miljökvalitet och människor/samhällen.