Skip to main content

Vesterby Links en linksliknande bana i det östgötska eklandskapet som för tankarna till de brittiska öarna och dess linksbanor. Stolt värdbana för Challenge Tour.

Vesterby Links erbjuder en unik golfupplevelse tack vare god kondition och speciella karaktär.  Här är det inte bara längd som räknas, svårigheterna ligger i greenområdena. Banan är byggd med upphöjda greener och kortklippta stora ondulerade greenområden. Greenerna är ofta väldigt hårda, jämna och snabba. Den självklara banan för golfpaket, konferens och event med övernattning.

Banarkitekten Johan Benestams vision om Vesterby Links: "Ambitionen med Vesterby var att designa en kategori av golfbana som saknades i Sverige. Det är en risk and rewardstrategi från tee till green samt att mycket energi lagts på att skapa intressanta greencomplex inspirerade av dåtidens stora arkitekter som Old Tom Morris, Dr Alister MacKenzie, Harry Colt, Donald J Ross, James Braid m fl. Designen innehåller en strategi som gör att banan uppskattas av låg-, mellan-, och höghandicapare. Det innebär att du premieras om du väljer en svårare spelvinkel än en enklare.

Banguide

Bandetaljer

Typ: Hedbana
Öppnades
: 2006
Arkitekt: Johan Benestam
Greengräs: Rödsvingel
Par: 71
Längd: Vit: 6181m | Gul: 5499m | Blå: 5072m | Röd: 4409m |

Banrekord

Damer:
Ester Fägersten, Hills GK, Röd tee 63 slag år 2018

Herrar:
Pontus Gad, Landeryds GK, Vit tee 62 slag. år 2013

docxLokala regler för Vesterby Links 2023

Landeryds GK har ett stort antal partners vilka är viktiga för vår verksamhet utifrån flera aspekter. Våra partners har stor spännvidd avseende storlek på företag och antalet anställda men alla är lika viktiga för oss. Vi jobbar kontinuerligt med att få fler företag som är intresserade av vad vi har att erbjuda.

Hålvärdar